De eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen stond op de agenda en traditiegetrouw werd er flink uitgepakt rond deze wedstrijd.
Zo verzorgde de Quintus selectie de broodjes voor de sponsoren, vaste supporters en de spelers van “oud” Quintus 1 en “oud” Lyra 1, die vermaakt werden door onze vaste interviewer Marcel Zaat en gastspreker de organisatie nar (Willem Looije).
Hierna ontspon zich een spannend duel tussen de “oud” teams waarin Quintus de gasten uit de Lier nipt de baas waren.
Het hoofdgerecht was uiteraard Quintus 1 tegen bzc Zuiderpark.
Quintus begon zeer goed aan de wedstrijd en kwam na een mooie aktie van Angelo via Stijn al snel op voorsprong 1-0 ( 12e minuut),
Quintus wilde meer en kreeg ook ook kansen op een tweede doelpunt maar het vizier stond niet op scherp.
De gasten kwamen sporadisch voor de goal van Dahley maar echt gevaarlijk werden ze niet , ruststand 1-0.
De eerste 5 minuten van de tweede helft was Quintus wat slordig maar al snel werd de draad weer opgepakt en regende het kansen en mogelijkheden voor de mannen van Ramon en Eus maar de bal wilde er maar niet in en dan is daar uiteraard weer die aloude voetbalwet…..
In de 80e minuut kwam er na een corner van de Heulenaren een lange bal richting één van de Rotterdamse spitsen, het duel wat volgde leverde de bezoekers een terechte strafschop op die feilloos werd benut 1-1. Quintus was even de kluts kwijt en het is dat Dahley zijn mannetje stond anders had het zomaar 1-2 kunnen staan….
Quintus probeerde het nog met de moed der wanhoop maar scoorde niet meer en liet zodoende twee punten liggen , want als deze wedstrijd in 5 of 6-1 was geëindigd had denk ik niemand dat gek gevonden maar scoren hoort ook bij het spelletje en dus bleef het bij 1-1.
De derde helft was gelukkig weer heel gezellig, Lierenaar Martin Paauwe veilde wat gesigneerde items voor de Alzheimer stichting waar gretig op geboden werd!
Het gesigneerde shirt van Gimenez bracht een bedrag op van €950, opgebracht door de aanwezigen in de kantine die daarna het shirt aan de scheidend voorzitter kado deden die zichtbaar ontroerd voor de verandering een keer met zijn mond vol tanden stond.